Benodigdheden

3 grote handperen (recept komt later hier ook op de website met een filmpje Extra water en suiker

25-30 gram roomboter

1 zakje vanillesuiker

1 flinke eetlepel witte basterdsuiker

snufje kaneel

7 plakjes glutenvrije bladerdeeg (gekocht of zelfgemaakt) Zie werkwijze https://www.facebook.com/search/top/?q=bladerdeeg%20ouafae

Extra nodig

water en suiker

Bereidingswijze

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd in grove blokjes
  2. Smelt de roomboter in een koekenpan en voeg de perenblokjes toe
  3. Voeg de suiker en vanillesuiker en het kaneel toe, breng al roerend aan de kook tot het suddert. Laat nog een paar minuten koken tot de suiker/boter dikker veranderd in een stroperig mengsel. Dit duurt ongeveer 4 a 5 minuten. Zet het vuur uit en zet even buiten om af te laten koelen
  4. Verwarm de oven op 200 a 210 C en ontdooi de bladerdeeg
  5. Vul elk vierkantje met een flinke lepel van de perenvulling en vouwdicht. Druk de zijkanten aan en versier met een vork (zie foto)
  6. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de bovenkant in met water en strooi er wat suiker over. Bak tot ze goudbruin zijn, ook de onderkant! tot goudbruin is
  7. Laat iets afkoelen en smullen maar!

werkwijze bladerdeeg

 https://www.facebook.com/search/top/?q=bladerdeeg%20ouafae

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten